W ubiegłym roku, Łukasz Nowakowski, wcześniej pełniący rolę dyrektora operacyjnego w hotelu Sheraton Grand Warszawa, objął stanowisko dyrektora generalnego w hotelu Four Points by Sheraton Wrocław. Ten, liczący 164 pokoje obiekt hotelowy, należący do Grupy Kapitałowej PHH, ma zostać oficjalnie otwarty wiosną. Powstał on na bazie byłego hotelu Wieniawa, który przeszedł ponad dwuletnią gruntowną renowację.
Nowakowski posiada ponad 20-letnie doświadczenie w branży hotelarsko-gastronomicznej. Przez większość tego czasu pracował za granicą, a ostatnich dziesięć lat spędził w sieciach hoteli Marriott International. Początki jego kariery to staż w hotelu Radisson SAS w Szczecinie. Następnie przeniósł się na Cypr i związał się z hotelem Sunrise Beach.
W 2005 roku wyjechał do Anglii, gdzie najpierw pełnił funkcję general assistant w hotelu The Sampling w Windermere. Tam znajdowała się restauracja, która otrzymała jedną gwiazdkę Michelin. Później objął stanowisko duty managera w The Mortal Man Hotel w Troutbeck. W 2008 roku powrócił do kraju, obejmując stanowisko menedżera restauracji w hotelu HOT_elarnia w Puszczykowie.
Po dwóch latach pracy w Polsce znowu wyjechał do Anglii, gdzie został zastępcą dyrektora generalnego w 5-gwiazdkowym Broadoaks Country House Hotel w Windermere. W 2012 roku przeniósł się na inny kontynent, do Melbourne, gdzie pracował jako restaurant manager w The Grill & Grape. Kolejnym punktem jego kariery były hotele Sheraton na Fidżi, Samoa i Malediwach.
Znaleźliśmy tam informacje, że od 2019 do 2022 roku był dyrektorem F&B w Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa. Na początku 2022 roku wrócił do Polski i objął stanowisko dyrektora F&B w warszawskim Bristolu, należącym do sieci Luxury Collection. W styczniu 2024 roku przeszedł na stanowisko dyrektora operacyjnego Sheraton Grand Warsaw.