Prawdziwym wyzwaniem, które postawił przed sobą Orson Hejnowicz, jest podjęcie się jednoczesnej roli szefa kuchni i dyrektora zarządzającego. Ten młody, utalentowany twórca smaku, znany z odważnych, kulinarnych kreacji, przejmuje stery w Grape – kameralnym obiekcie hotelowym z 13 pokojami. Hotel Grape odznacza się unikalną atmosferą na tle innych miejsc w mieście oraz dysponuje ekskluzywną restauracją. Hejnowicz jest zdania, że kluczem do sukcesu jest holistyczne spojrzenie na cały projekt, co skłoniło go do przyjęcia nowoczesnej strategii zarządzania, mającej na celu zaoferowanie gościom jeszcze bardziej satysfakcjonujących doświadczeń.
Grape by Orson – nowy wymiar kulinariów na mapie Wrocławia
Koncepcja menu opiera się na produktach lokalnych i ma być oryginalnym połączeniem wyrafinowanych smaków oraz tradycji kulinarnych, które pamiętamy z domu rodzinnego i dzieciństwa. Orson Hejnowicz eksponuje bowiem przekonanie, że te smaki zawsze dobrze smakują. Polskich producentów żywności darzy on wielkim szacunkiem, podkreślając wartość ich produktów i dumę z ich jakości. Grape ma stać się miejscem, gdzie te wyjątkowe kulinarne doświadczenia będą dostępne nie tylko dla gości hotelowych, ale także dla mieszkańców miasta, szczególnie Wrocławian. Zależy mu na tym, aby podkreślić unikalność regionu, w którym mieszkają.