Okres letni to czas, kiedy wiele osób korzysta z przerwy wakacyjnej, aby celebrować swoją miłość do jedzenia i sztuki kulinarnej. To również okazja do odkrywania lokalnych tradycji kulinarne i twórczego podejścia do gotowania. Jednym z wydarzeń, które wpisują się w ten trend i stało się nieodłącznym elementem dolnośląskiego kalendarza kulinarnych atrakcji, jest Festiwal Kuchni Polowych. Ten coroczny festiwal organizowany jest pod Wałbrzychem i cieszy się coraz większą popularnością. Poniżej zapraszamy do obejrzenia zdjęć z przygotowań i ceremonii otwarcia tegorocznej edycji!
Tegoroczna edycja Festiwalu Kuchni Polowych jest już w pełni rozkręcona. Jeżeli zastanawialiście się kiedykolwiek, co na posiłek przygotowaliby czescy drwale, co na talerzach serwowali by repatrianci z dalekiej wschodniej strony naszego kraju – zza Buga, jakie wypieki pokazałby wojskowy piekarz lub jakie napary zdołaliby przyrządzić żołnierze z czasów Napoleona w rosyjskich wojskach carskich – to właśnie teraz macie okazję to sprawdzić! 1 lipca, przez całe popołudnie, w Zajeździe Hubert z Gminy Walim, będzie można posmakować potraw przyrządzanych podczas Festiwalu Kuchni Polowych.